Skip to content

Orvos kollégák számára

Tisztelt Kolléga!

Ezen az oldalon olyan anyagokat talál, amik megkönnyítik fejfájásban szenvedő betegei ellátását. A sárgával kiemelt szövegrészekre kattintva ezek hozzáférhetőek. Az oldal használatával Ön kijelenti, hogy orvos, és az itt megosztott tartalmak értelmezésével, felhasználásával kapcsolatos szakismeretek birtokában van.

Angol nyelvű közlemény a tüneti fejfájásra utaló vészjelekről (forrás: Researchgate).

“Tapasztalt dokiii” – a tüneti fejfájásra utaló vészjelek magyar memoritere.

MDX kérdőív (online verzió): A kérdőív a migrénes fejfájás felismerését könnyíti meg. A kitöltő a válaszok megadása és a kédrőív beküldése után kiértékelést kap arról, mi magyarázza a fejfájását, és mi a teendő. Öt, vagy több “igen” válasz esetén a migrén valószínűsége legalább 90%.

Fejfájásnapló: A napló segít, hogy megítéljük a fejfájások gyakoriságát, a kezelés hatékonyságát, és segíthet a diagnózis pontosításában is.

Provokáló tényezők naplója: A migréneseknek segítséget nyújthat abban, hogy felismerjék, milyen tényezők váltják ki fejfájásukat.

Hogyan készüljön fel az orvosi vizsgálatra Segítség a betegeknek ahhoz, hogy felkészülten menjenek szakorvosi vizsgálatra.

A migrén tünettana és diagnosztikája, pszichoszociális és társadalmi tehertétele Egy előadás diái.

A migrén korszerű rohamkezelése Egy előadás diái, ahol a migrén diagnózisával és kezelésével (különösen a rohamkezeléssel) kapcsolatos tudnivalókat foglalom össze.

A Migréndiagnosztikus (MDX) kérdőív és a migrén diagnózisa A Magyar Fejfájás Társaság 2024-es kongresszusán elhangzott előadás anyaga

A migrén diagnózisa és kezelése – Háziorvos Kollégáknak tartott kerekasztal anyaga, 2024 május

Amennyiben kérdése, kérése lenne, elérhető vagyok Facebook-on, ill. emailen (csaba.ertsey<kukac>gmail.com)

©2024 Minden jog fenntartva! A weboldal kizárólagos jogtulajdonosa Dr. Ertsey Csaba.
A weboldal, az azon található minden képi, hang és szöveges tartalom, ill. azok elrendezése szerzői jogi oltalom alatt állnak. A személyes használaton túl a weboldalról bármilyen tartalmat letölteni, vagy akár részben vagy egészben másolni vagy a nyilvánossághoz közvetíteni kizárólag a jogtulajdonos előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet.